Näin stailaat asuntosi myyntiä varten

Select Dynamic field

Kuvittele tilanne: selaat asuntojen myynti-ilmoituksia, ja asunto toisensa jälkeen näyttää todella tylsältä. Ja tyylittömältä. Asunnon etsiminen alkaa jo kyllästyttää, kun yksikään asunto ei herätä minkäänlaista mielenkiintoa.

Kunnes törmäät juuri sellaiseen asuntoon josta olet haaveillut.

Se on tilava. Se on hyvin valaistu. Se on yksinkertaisesti, mutta tyylikkäästi sisustettu.

Klikkaat myynti-ilmoituksen auki, ja asunto näyttää lähes täydelliseltä. Tarkoissa, selkeissä ja kirkkaissa kuvissa asunnon yksityiskohdat loistavat ja vaikka et vielä ole sitä huomannut tietoisesti, tiedät jo sisimmässäsi haluavasi päästä paikan päälle katsomaan asuntoa.

Hetkinen…

Entä jos tässä skenaariossa ilmoituksia selaava henkilö olisikin joku muu, ja ilmoitus olisikin juuri sinun asuntosi?

Se on mahdollista, kun asunto stailataan hyvin.

Asunnon stailaaminen on keskeinen osa onnistunutta asuntokauppaa. Hyvin stailattu asunto houkuttelee enemmän ostajia ja voi lisätä asunnon arvoa – yllättävän pienillä kikoilla.

Tässä on muutamia vinkkejä, miten stailaat asuntosi myyntiä varten.

Siivoa perusteellisesti

Tämä vinkki on melko itsestäänselvä: siisteys on avainasemassa, kun asunto laitetaan myyntiin. Panosta perusteelliseen siivoukseen. Puhdista lattiat, ikkunat, pinnat ja erityisesti kylpyhuone ja keittiö.

Muista myös tarkistaa kaikki mahdolliset jäljet ja tahrat, jotka eivät perussiivouksen yhteydessä irtoa. Joitain paikkoja voi myös paikkamaalata varovasti.

Raivaa tilaa

Liika sotku ja tavarat vievät tilaa ja tekevät asunnosta ahtaan oloisen. Raivaa turhat tavarat pois näkyviltä ja varmista, että asunto näyttää tilavalta ja valoisalta.

Voit halutessasi jopa järjestellä asuntosi huonekalut uudellen myyntiä varten. Asunnon ilme voi muuttua huomattavasti, kun huonekalut järjestetään uudelleen. Yleensä asunto tuntuu tilavammalta, kun huonekalut on sijoiteltu seinien viereen.

Valaistus

Valoisuus on myös tärkeässä roolissa asunnon stailauksessa. Varmista, että asunnossa on riittävästi valoa. Lisää tarvittaessa valaisimia ja avaa verhot näytöissä.

Asunnon kuvaus kannattaa aina tehdä aurinkoisena päivänä, sillä lähestulkoon jokainen asunto näyttää paremmalta kirkkaassa luonnonvalossa.

Sisusta neutraalisti

Neutraali sisustus miellyttää useimpia. Vältä liian henkilökohtaista tai erikoista sisustusta. Valitse neutraaleja värejä ja poista henkilökohtaiset valokuvat ja esineet.

Korosta asunnon vahvuuksia

Tuo asunnon parhaat puolet esille. Jos asunnossa on esimerkiksi kaunis takka tai upea näkymä, varmista, että ne tulevat huomatuiksi ja kuvatuksi – mielellään monessa kuvassa, eri kuvakulmista.

Pienet korjaukset ja parannukset

Pienet remontit, kuten seinien maalaus tai kuluneiden pintojen uusiminen voivat tuoda suuren muutoksen asunnon ilmeeseen. Korjaa näkyvät viat ja puutteet ennen myyntiä. Pienet korjaukset parantavat yleensä asunnon ilmettä yllättävän paljon.

Viihtyisä ulkoalue

Jos asuntoon kuuluu piha tai parveke, panosta myös näiden alueiden viihtyisyyteen. Siisti ulkoalueet ja lisää viihtyisyyttä esimerkiksi kukilla ja istuinryhmällä.

Hyvät valokuvat

Ammattimaiset ja houkuttelevat valokuvat ovat avainasemassa asunnon markkinoinnissa. Panosta laadukkaisiin kuviin, jotka tuovat asunnon parhaat puolet esille.

Muista, että ensivaikutelma on tärkeä, ja hyvin stailattu asunto herättää ostajien kiinnostuksen. Panostamalla asunnon esittelyyn voit nopeuttaa kauppoja ja saada paremman hinnan asunnostasi.

Monesti myös välittäjät voivat auttaa sinua stailauksen viimeisissä vaiheissa. Jos et ole vielä löytänyt asuntosi myyntiin sopivaa välittäjää, onnistuu se helposti palvelumme kautta. Vain muutama klikkaus, ja yhdistämme sinut sopiville välittäjille.